úterý 13. srpna 2019

Botanická zahrada hl.m.Prahy


 S láskou vzpomínám jak jsme s taťka jezdívali k tetě NADĚ a strejdovi OTOVI.Vstávali jsme vždy velice brzo, dalo by se říci za tmy, mamka dělala snídani a u toho mi říkávala jak mám být hodná, poslouchat taťka nehonit se s ostatními dětmi na peroně když pojede vlak. Že máme pozdravovat tetu a strejdu.Vždy po snídani taťkovi řekla co vše nám zbalila a že když by pršelo má v batohu pro mě náhradní oblečení, pro jistotu. A jestli ,když sním u tety oběd mě smí koupit časopis SLUNÍČKO  nebo MÉĎU PUSÍKA. Mezi tím vším vypravováním jsem byla celá natěšená na vlak, metro, trolejbusy a celkově na celou PRAHU. Matičku naši země. Město tisíce střech a lidí.
MILOVALA JSEM TO !!!!!

Vlastně, každý výlet s rodiči jsem milovala a i přesto, že svoji maminku MILUJU nade všechno na světě, nejvíc nejlepší výlety byli s taťkou. Učil mě poznávat svět jeho očima. Proč vlak houká? Proč má ten autobus vlastně troleje....?...A proč nejezdí metro nad zemí ??Jakou rychlostí metro jezdí? A kam ty lidi tak spěchaj,že z metra div neběží.???
Plno dalších otázek jsem pokládala taťkovi vždy v tu nejmíň vhodnou chvíly. Napřilad při rozhodování jakou linkou pojedem.
A takhle, jen bez těch otázek to bylo i tuto sobotu.
Všechno bylo přesně jako před lety, krom Pusíka, toho jsme nenašli...:-( ...hihííí
Ptala jsem se taťka proč ,když jsme byli v Praze pořád ,jsme nikdy nebyli v botanický.Jednoduchá odpověď.Jako dítěti mě taťka dal vždy vybrat.Buť botanická nebo zvířata v TROJI. Jelikož je to hned vedle...a u díťěte to bylo jasný. MILIOKRÁT ZOO ani jednou botanická.Mamka říkávala že ten čas jednou příjde a my se tam spolu podíváme a ten čas byl TEĎ!!
Jedním slovem dokonalý!!!Nikdy jsem na kytky nebyla ale zřejmě už jsem, protože jsem byla naprosto uchvácená jak obrovská botanická je. Taková skoro ZOO:-)))


Botanická se liší na dva objekty VENKOVNÍ EXPOZICE která je udělaná do více druhů jako
například JAPONKSÁ ZAHRADA a druhá je skleník FATAMORGANA.
Skleník je opět na tuším 3 časti plus se jde dolů k rybkám.Vše uvidíte na fotkách.
Vstupný je tuším 100,- venkovní a 120,- skleník FM .






































Bohužel nebylo celý den sluníčko, podle toho i ty fotky nejsou tak hezký , celý den tak poprchávalo a až když jsme byli u tety tak lilo jak z konve někdy do 7 hodin . A to pak už náš krásný výlet končil a já se mooc těšila na svoji postel. Do postele jsme ulehla v 22,15 cca. A věřte, že v nohách jsme tu Prahu cítila i druhý den ale STÁLO TO ZA TO ♥


7 komentářů:

  1. Byli jsme tam myslím jednou a byla jsem z toho unešená. Nádherné místo :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jej, ty ještě žiješ? Jakože tvoje blogování. V té botanické zahradě to vypadá nádherně, ani mi nějak nedošlo, že tam v Praze nějaká je. Pěkné rostlinky i prostředí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Téda, tam jsem ještě nikdy nebyla, ale rozhodně si myslím, že to stojí za to! Takovéhle vzpomínky jsou nejlepší :-) líbí se mi, jak si to napsala... celkově mi to připomnělo i mé dětství... kde jsou ty časy... tak strašně to uteklo :-( . Fotky jsou moc pěkné a doufám, že se tam někdy podívám také!

    OdpovědětVymazat
  4. Já tam byla jen se základkou, ale podle mě se to tam dost změnilo :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Botanická je nádherná, stojí za to. A já v ní byla poprvé teprve loni! A to jsme se nějak záhadně vyhnuli i vstupu, vběhli jsme nedopatřením vedlejší brankou..

    OdpovědětVymazat
  6. Botanické miluju, nejraději tam chodím v zimě, ohřát se :D.

    OdpovědětVymazat